Κ. Μαυρίδης: Η Τουρκία ο παράνομος διακινητής μεταναστών στην Αν. Μεσόγειο
Ανακοινώσεις |

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου ενόψει του επικείμενου έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Προσδοκούμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καταλήξει επιτέλους σε ένα ευρωπαϊκό δεσμευτικό πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση και την προστασία με άσυλο σε όσους το χρειάζονται στην βάση της αλληλεγγύης, και επίσης την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών (της μετανάστευσης). Τώρα όμως, τα κράτη-μέλη της πρώτης γραμμής στην ΕΕ επωμίζονται όλο το βάρος, κοινωνικό και οικονομικό, μόνα τους.

Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, η παράνομη μετανάστευση έχει θεσμικό οργανωμένο διακινητή. Έχει όνομα αυτός ο διακινητής: είναι η Τουρκία του Ερντογάν, η οποία κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της Κύπρου, της Ευρ. Ένωσης και από εκεί διοχετεύει συστηματικά και σκόπιμα αιτητές ασύλου και παράνομους μετανάστες. Καταλήγοντας, θα αναφέρω ένα μόνο αριθμό. Στην Κύπρο, τώρα έχουμε πέραν από 10% παράνομους μετανάστες και αιτητές ασύλου. Αυτό αναλογεί στον πληθυσμό της Γερμανίας σε περίπου 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους».

Γραφείο Τύπου

2 Φεβρουαρίου 2023

ροή ειδήσεων