Κ. Μαυρίδης στην ΕΕ: Ως εδώ με την τουρκική επιθετικότητα!
Ανακοινώσεις |

Την ανάγκη η ΕΕ να προχωρήσει άμεσα και αποφασιστικά με την λήψη αυστηρών μέτρων κατά της Τουρκίας τόνισε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στην παρέμβασή του στη συζήτηση για τις «Τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία και στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ», στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Στις 20 Νοεμβρίου, η Τουρκία εξαπέλυσε μια μεγάλη αεροπορική επίθεση στη Ροζάβα της Συρίας και την περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα εναντίον στόχων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και υποδομών. Αυτό παρουσιάστηκε από την Τουρκία ως απάντηση στην φονική βομβιστική επίθεση λίγες μέρες νωρίτερα, η οποία αποδόθηκε από τις τουρκικές αρχές στους Κούρδους. Έκτοτε, το τουρκικό αφήγημα έχει αλλάξει μερικές φορές και παρά τις αντικρουόμενες εκδοχές και αντιφάσεις, το αίτημα του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP (Δημοκρατία των Λαών) για πλήρη έρευνα, έχει απορριφθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Η τουρκική κυβέρνηση, ως η συνήθης πρακτική της, χρησιμοποιεί την βομβιστική επίθεση ως πρόσχημα για να επιτεθεί στους Κούρδους παρά την έντονη υποψία, που είναι κάτι παραπάνω από πιθανή, για την εμπλοκή των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών.»

Καταλήγοντας ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Η συνεχιζόμενη επίθεση στη Συρία και το Ιράκ αποτελεί άλλη μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, όπως στο Αιγαίο εναντίον της Ελλάδας και κατά της Κύπρου, με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή των βορείων εδαφών της. Φτάνει πια ως εδώ! Η μακροχρόνια πολιτική του κατευνασμού έχει αποτύχει. Η ΕΕ πρέπει να δράσει σθεναρά και άμεσα για να σταματήσει την επιθετικότητα της Τουρκίας τώρα!»

Γραφείο Τύπου

14 Δεκεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων