Κ. Μαυρίδης στο Ευρωκοινοβούλιο: Τα εγκληματικά καθεστώτα δεν συνετίζονται με εκκλήσεις
Ανακοινώσεις |

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στη συζήτηση για την «Κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της Αρμενίας», στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η συζήτηση διεξήχθη ενώπιον των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Ακούσαμε τους εκπροσώπους από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρ. Επιτροπή και Συμβούλιο) να περιγράφουν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το έγκλημα της εθνοκάθαρσης του Αρμενικού πληθυσμού από το Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Σύντομα θα ακολουθήσει η πολιτισμική γενοκτονία από κάθε τι Αρμενικό και χριστιανικό στην περιοχή. Για να υπάρχει, όμως, έγκλημα, υπάρχουν και εγκληματίες. Είναι τα καθεστώτα Αλίεφ (Αζερμπαϊτζάν) και Ερντογάν (Τουρκίας), μαζί με την παθητική συνέργεια φυσικά του Πούτιν. Το μάθημα είναι απλό: οι καταδίκες και οι εκκλήσεις δεν συνετίζουν τέτοια εγκληματικά καθεστώτα.»

Καταλήγοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε:

«Εμείς ζητάμε ακύρωση της (συμφωνίας) εισαγωγής φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, για το οποίο κόμπαζε η κ. Φον ντερ Λάιεν. Το ζητούμενο όμως για εμάς, ως Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), είναι κάτι πιο μεγάλο και σπουδαίο: Γεωπολιτικό ρόλο για την ΕΕ και μια πιο δίκαιη και ηθική ΕΕ μαζί με τους θεσμούς της.»

Γραφείο Τύπου

04.10.2023

ροή ειδήσεων