Και ηλεκτρονικά η εγγραφή των νέων 18-25 ετών στον εκλογικό κατάλογο
Ανακοινώσεις |

Από σήμερα 20 Οκτωβρίου 2022, οι νέοι 18-25 ετών και όσοι συμπληρώνουν τα 18 έτη μέχρι και την 5η Φεβρουαρίου 2023, ημερομηνία των επικείμενων Προεδρικών Εκλογών,  μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στον εκλογικό κατάλογο.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.elections.gov.cy.

Η διαδικασία καλύπτει και τους νέους που διαμένουν προσωρινά στο εξωτερικό λόγω σπουδών.  

Παράλληλα με αυτή την ψηφιακή διαδικασία, ισχύει και η έντυπη μορφή υποβολής αίτησης. Τα έντυπα μπορούν να εξασφαλιστούν ηλεκτρονικά, κατεβάζοντας τα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.elections.gov.cy αλλά και από τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τα Κέντρα Πολίτη (Κυπριακά Ταχυδρομεία), από την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών.  

Η τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο είναι η 27η Δεκεμβρίου 2022, γι’ αυτό προτρέπονται οι δικαιούχοι να ενεργήσουν εγκαίρως ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η ευχέρεια που δίδεται στους νέους για ηλεκτρονική εγγραφή, αποτελεί ένα εργαλείο που ενισχύει τη δημοκρατία, γι’ αυτό καλούμε τους νέους να μη χάσουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και έτσι να μπορέσουν από μόνοι τους να διαμορφώσουν το μέλλον που επιθυμούν.

Γραφείο Τύπου

20 Οκτωβρίου 2022

ροή ειδήσεων