Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Πριν ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση είχε αποσύρει το νομοσχέδιο για ιδιωτικό δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις, λόγω της άρνησής της να αποδεχτεί τις δικλείδες διαφάνειας και ελέγχου, τις οποίες ζητά η κοινωνία και εισηγείτο εξαρχής το Δημοκρατικό Κόμμα.

Την περασμένη άνοιξη, με καθυστέρηση ενός χρόνου, η κυβέρνηση κατέθεσε τελικά το νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε με συμπερίληψη των εισηγήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και το σχέδιο για ιδιωτικό δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις ΔΕΝ έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή, καθώς εκκρεμεί η κατάθεση, και πάλι από την κυβέρνηση, ενός τροποποιητικού νομοσχεδίου που θα περικλείει τις αλλαγές που πρότεινε από το καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πληροφορούμαστε ότι μετά τις έντονες παραστάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει το νομοσχέδιο αύριο.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Αρκετά υπέστησαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι μόνο από την πανδημία, αλλά και από την προκλητική χρονοτριβή της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, διαβεβαιώνουμε ότι θα μεριμνήσουμε για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη τελική διαμόρφωση και υπερψήφιση αυτού του πολύτιμου εργαλείου, που τόσο έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Γραφείο Τύπου

22 Σεπτεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων