ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ
Ανακοινώσεις |

Από την 21η Μαρτίου του 1960 και τη σφαγή στην πόλη Σάρπβιλ, της τότε ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής και από το 1966, όταν η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, εις ανάμνηση της σφαγής, η ανθρωπότητα έκανε ουσιαστικά βήματα στην κατεύθυνση της εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων.

Διεθνείς και ευρωπαϊκοί κανονισμοί, συμβάσεις και εθνικές νομοθεσίες έχουν επιστρατευτεί, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ρατσισμού.

Πολλά έχουν γίνει και στον τομέα της ευαισθητοποίησης και της διαπαιδαγώγησης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμένου κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει στη νομοθεσία της, όλα αυτά που έχουν αποφασιστεί και που πολεμούν θεσμικά το ρατσισμό.

Ωστόσο, το φαινόμενο δεν έχει εκριζωθεί ακόμα.

Αντίθετα, το περιβάλλον των διεθνών σχέσεων και το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, έχουν προκαλέσει αναζωπύρωση του ρατσισμού και έχουν δυστυχώς προσθέσει και άλλες διαστάσεις σ’ αυτό.

Η επικαιροποίηση των νόμων και των συνθηκών είναι αναγκαία, για να καταπολεμηθούν οι νέες μορφές ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Αλλά, πιο αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός της παιδείας με αντισώματα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Η λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα είναι να μάθουν τα παιδιά όλου του κόσμου, ότι κανείς δεν κρίνεται από την εθνική καταγωγή, τη φυλή ή το χρώμα του.

Γιατί κανείς δεν γεννιέται και να μισά τον άλλο, επειδή είναι διαφορετικός.

 

Γραφείο Τύπου
21 Μαρτίου 2017

ροή ειδήσεων