Γ. Σολωμού: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις νέες τουρκικές προκλήσεις και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις αντιδράσεις της κυβέρνησης
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

Η πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, δυστυχώς συνεχίζεται.

Η νέα παράνομη τουρκική Navtex, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεσμεύει περιοχές για παράνομη διεξαγωγή ασκήσεων πολύ κοντά στις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου, συνιστά ακόμη μια ωμή πρόκληση που επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζουμε απερίφραστα τις νέες τουρκικές προκλήσεις και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις ενέργειες της κυβέρνησης για προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με διαβήματα προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και με την έκδοση αντι-Navtex.

Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα παραβιάζει το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στρέφεται εναντίον της ίδιας της ΕΕ όπως επίσης και εναντίον της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, τόσο από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από πλευράς Ηνωμένων Εθνών.

Γραφείο Τύπου

22 Μαϊου 2023

ροή ειδήσεων