Καταδικάζουμε την πλήρη αποθράσυνση της Τουρκίας και την εμπρηστική της συμπεριφορά έναντι της Ελλάδας
Ανακοινώσεις |

Η εμπρηστική, επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, έχει καταστεί καθημερινό φαινόμενο. Η Άγκυρα, με απύθμενο θράσος απαιτεί όσα δεν της ανήκουν και απειλεί ότι αν δεν της τα δώσουν, θα τα επιβάλει.

Το ΔΗΚΟ καταδικάζει έντονα τις πολεμοχαρείς απειλές της Τουρκίας η οποία ενεργεί και τοποθετείται με γνώμονα τον επεκτατισμό και την ισχύ των όπλων. Αντίθετα, Ελλάδα και Κύπρος υπερασπίζονται τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμπεριφορά τόσο της Τουρκίας όσο και του κατοχικού ηγέτη, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι το Κυπριακό δεν προχωρεί προς επίλυση, εξ’ υπαιτιότητας τους.

Το ΔΗΚΟ θεωρεί εξαιρετικής σημασίας την ολοένα και περαιτέρω βελτίωση της διαπραγματευτικής θέσης, τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και της Ελλάδας, με πολιτικούς όρους και με ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής θωράκισής μας, απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Γραφείο Τύπου

8 Σεπτεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων