Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Ερντογάν
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις του  Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, πως  ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μέσω της επιθετικής του ρητορικής παραμένει προσκολλημένος σε απαράδεκτες, νεο-οθωμανικές επιδιώξεις με μοναδικό στόχο την πρόκληση εντάσεων. Δεν είναι τυχαίο που οι δηλώσεις αυτές έγιναν τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα προσπάθεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την διερεύνηση της πιθανότητας επανεκκίνησης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως αυτό που επιδιώκει η τουρκική πλευρά είναι να οδηγηθούν τα πράγματα σε ένα τελικό αδιέξοδο, προκειμένου να θέσουν στο τραπέζι την αλλαγή της βάσης διαπραγματεύσεων σε βάση δύο κρατών.

Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως η λύση του Κυπριακού μπορεί να επέλθει μόνο με συμφωνία που θα βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στην Τουρκία και την Τουρκοκυπριακή ηγεσία τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη, όσο και από τη διεθνή κοινότητα.

Γραφείο Τύπου

19 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων