Κατατέθηκαν οι προτάσεις νόμου του ΔΗΚΟ για αξιοποίηση του ΦΑ προς όφελος των συνταξιούχων
Ανακοινώσεις |

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, υλοποιούμε σήμερα μια από τις πιο βασικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις.

Καταθέσαμε σήμερα δύο προτάσεις νόμου, με έναν καθαρό και ουσιαστικό στόχο: να συνδεθεί ο εθνικός ενεργειακός πλούτος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ενίσχυση των συντάξεων.

Η πρώτη πρόταση νόμου τροποποιεί τον περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμο.

Η δεύτερη πρόταση νόμου τροποποιεί τον περί του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων και του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Επενδύσεων Νόμο.

Οι δύο προτάσεις λειτουργούν συμπληρωματικά.  Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη θεσμική πρωτοβουλία, ώστε οι πόροι και οι αποδόσεις του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων να μπορούν να αξιοποιούνται και για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Αλλά κυρίως, για τη βελτίωση των συντάξεων προς τους δικαιούχους του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Με απλά λόγια, θέλουμε ο φυσικός πλούτος της χώρας να μπορεί να επιστρέφει στην κοινωνία με τρόπο υπεύθυνο, θεσμικό και μακροπρόθεσμο.

Η πρωτοβουλία του ΔΗΚΟ δίνει στο κράτος ένα σημαντικό εργαλείο: τη δυνατότητα να αξιοποιεί τους πόρους του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων για ένα κρίσιμο κοινωνικό σκοπό.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δουν αυτή την πρόταση με θετική διάθεση.

Γιατί οι συντάξεις, η κοινωνική ασφάλεια και η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων, είναι ευθύνη, απέναντι στη κοινωνία και στις επόμενες γενιές.

Γραφείο Τύπου

25 Ιουνίου 2026

ροή ειδήσεων