Κενά και ελλείψεις που παρουσιάζει το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών του Υπουργείου Εσωτερικών.
20 Σεπ 2019 Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ

Όπως έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με ισχύ την 1η Ιουλίου 2019 έχει διαπιστωθεί ότι αυτό παρουσιάζει σοβαρά κενά και ελλείψεις και γ’ αυτό, το θέμα έχει εγγραφεί ως αυτεπάγγελτο από τον Βουλευτή ΔΗΚΟ Πάφου στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών για συζήτηση και λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων.

O κ. Πιττοκοπίτης σημειώνει ότι ατυχώς το μοναδικό κριτήριο επιλογής των κοινοτήτων που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο σχέδιο λαμβάνεται μόνο το υψόμετρο των 600 μέτρων και άνω.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός του σχεδίου η πλειονότητα των κοινοτήτων της ορεινής Πάφου και των υπολοίπων επαρχιών που βρίσκονται κάτω από το υψόμετρο των 600 μέτρων σε αντίθεση με γειτονικές κοινότητες, για παράδειγμα, εμπίπτουν στο σχέδιο οι κοινότητες Σαλαμιούς και Αρμίνους αλλά είναι εκτός τα Κελοκέδαρα και τα Μέσανα. Είναι εντός η Φοίτη και η Λάσα, αλλά είναι εκτός η Σίμου – Δρύμου – Δρύνια, Κρίτου Μαρόττου – Κανναβιού – Άγιος Δημητριανός και Ψάθι. Εντός βρίσκονται η Τσάδα και η Κοίλη και εκτός η Καλλεπεια – Λετύμπου – Χούλου- Πολέμι – Στρουμπί και Γιόλου. Εκτός επίσης παραμένουν όλες οι κοινότητες του Διαρίζου και όλες οι κοινότητες του Διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.

Είναι αναγκαίο και επιβάλλεται όπως εκτός από το υψόμετρο, να λαμβάνεται υπόψη και η απόσταση από τα αστικά κέντρα, εάν πράγματι ο στόχος της πολιτείας είναι η στήριξη της υπαίθρου. Επίσης το σχέδιο αφορά σε παροχή οικονομικής ενίσχυσης για κατοίκηση σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές – κοινότητες εντός οικιστικών περιοχών και οικιστικών ζωνών. Η θέση η δική μας είναι ότι θα πρέπει να θεωρούνται ότι είναι δικαιούχοι όσοι έχουν εξασφαλισμένη άδεια οικοδομής ανεξάρτητα στο που βρίσκεται το τεμάχιο όπου θα ανεγερθεί η κατοικία .

Θεωρούμε επίσης ότι είναι ορθό και δίκαιο και ότι εξυπηρετούνται καλύτερα οι στόχοι του σχεδίου να θεωρούνται δικαιούχοι και άτομα τα οποία άρχισαν οικοδομικές εργασίες ανεξάρτητα σε πιο στάδιο βρίσκεται η οικοδομή εφόσον πληρούνται τα άλλα κριτήρια του σχεδίου.

Γραφείο Τύπου

20 Σεπτεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media