Λιγότερα γραφειοκρατικά εμπόδια στην εγκατάσταση ΑΠΕ – Χαιρετίζουμε την υπογραφή από τον ΠτΔ του σχετικού Νόμου
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την ικανοποίηση του και χαιρετίζει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μετά τις σχετικές τροποποιήσεις που έκανε η Βουλή, υπέγραψε τον περί ρυθμίσεως οδών και οικοδομών Νόμο, που είχε αρχικώς αναπεμφθεί.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που ενισχύει την προσπάθεια της χώρας για πράσινη μετάβαση και διευκολύνει τους πολίτες, καθώς μειώνει την γραφειοκρατία στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με αποτέλεσμα την εξασφάλιση φθηνότερης ενέργειας.

Η τροποποιημένη νομοθεσία που τίθεται σε εφαρμογή, περιορίζει πολλά από τα εμπόδια και καθυστερήσεις που υπήρχαν στην εγκατάσταση ΑΠΕ.

Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι η Κύπρος πρέπει να συμβαδίζει με τους ρυθμούς ανάπτυξης της τεχνολογίας που πλέον καθιστούν τις ΑΠΕ όλο και πιο προσιτές στους πολίτες και τα νοικοκυριά. Είναι επίσης γεγονός ότι η Κύπρος χάρη στην ηλιοφάνεια, μπορεί να παράγει όλη την ενέργεια που καταναλώνει και ακόμη και να εξάγει, αν καταφέρει να αναπτύξει την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας.

Γραφείο Τύπου

14 Ιουλίου 2023

ροή ειδήσεων