Λίστα Γιωρκάτζη: «Να δημοσιοποιηθεί. Για εμάς το θέμα σίγουρα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν»
Ανακοινώσεις |

Όσοι ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής για την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, το έπραξαν επειδή θεώρησαν πως δεν υπήρχε κάποιο νομικό κώλυμα αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας.  Αυτή ήταν και είναι η θέση του ΔΗΚΟ.

Όσοι από την άλλη ψήφισαν υπέρ της αναπομπής του ΠτΔ, θεωρούμε πως το έπραξαν,  επειδή πείστηκαν πως η απόφαση της Βουλής δεν υπόκειται στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας.

Επομένως και στις δυο περιπτώσεις, όσοι ψήφισαν υπέρ της δημοσιοποίησης και όσοι ψήφισαν υπέρ της αναπομπής, θεωρούν πως δεν υπάρχει οποιοσδήποτε νομικό κώλυμα για την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας.

Αυτή ήταν και η άποψη της πλειοψηφίας των κομμάτων όπως αυτή εκφράστηκε σήμερα στην αρμόδια ad hoc επιτροπή της Βουλής.

Το πιο σωστό λοιπόν θα ήταν να εκπροσωπήσει τη Βουλή για αυτό το σκοπό, ο Πρόεδρος της Βουλής, ως ο αρμόδιος αντιπρόσωπος του Σώματος με βάση το Σύνταγμα.

Αν ο ΠτΒ αρνείται να το πράξει, τότε εναλλακτικά η Ολομέλεια της Βουλής μπορεί με ειδική απόφαση της να διορίσει κάποιον άλλο εκπρόσωπο του Σώματος, για να δώσει τη λίστα στη δημοσιότητα.

Το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να συζητήσει ποιος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος της Βουλής για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της άρνησης του ΠτΒ και να προχωρήσουμε στην άμεση δημοσιοποίηση της λίστας.

Για εμάς το θέμα σίγουρα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν. 

Γραφείο Τύπου

1η Σεπτεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων