Με συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, συνάντηση με την ηγεσία του Συνδέσμου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπαδόπουλος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα την τελευταία δεκαετία. Πολλές αναγκάστηκαν να τερματίσουν τη λειτουργία τους ενώ ακόμη περισσότερες «ακροβατούν» σε τεντωμένο σχοινί ως προς την βιωσιμότητα τους.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ανέλυσε στην ηγεσία του Συνδέσμου μια σειρά μέτρων, δράσεων και ενεργειών τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε κυβερνητικό πλαίσιο.

Ορισμένες από τις δράσεις αυτές είναι:

• Η πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή σε ότι αφορά μηχανισμό της Κεντρικής Τράπεζας για αναστολή εκποιήσεων υπό προϋποθέσεις για πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 350.000 ευρώ.

• Η αναβάθμιση και η επέκταση των αρμοδιοτήτων και εξουσιών του θεσμού του Χρηματο-οικονομικού Επιτρόπου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται ακόμη περισσότεροι πολίτες.

• Το νέο σχέδιο Εστία με πιο σωστά κριτήρια ώστε να καλύπτει μεγαλύτερο αριθμό δανειοληπτών.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αλυσιδωτά και πολυσύνθετα και ως εκ τούτου εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν ωστόσο, συγκεκριμένα μέτρα τα οποία τροχιοδρομούνται και μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση.

Ο κ. Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε, τέλος, τον Σύνδεσμο για την ισχυρή πολιτική βούληση και το όραμα, τόσο του ΔΗΚΟ όσο και της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να ενεργήσουν μεθοδικά, στοχευμένα και αποτελεσματικά με στόχο την αποκατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία συνθηκών στήριξης και ανάπτυξης τους.

Γραφείο Τύπου
20 Σεπτεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων