Με τις στατιστικές αλχημείες της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία
Εσωτερική Διακυβέρνηση Πανδημία Υγεία
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

H αποτυχία της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ να διαχειριστεί την πανδημία, την οδηγεί σε στατιστικές αλχημείες, με τις οποίες επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες.

Ο δείκτης που χρησιμοποιείται παγκόσμια για την επικινδυνότητα μιας χώρας σε σχέση με την COVID-!9, είναι τα κρούσματα ανά 1 εκ. πληθυσμό.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι με βάση αυτό το δείκτη κατατάσσονται οι χώρες σε κατηγορίες και ότι από αυτόν θα κριθεί αν η Κύπρος θα περιληφθεί στην «κόκκινη» κατηγορία.  

Δυστυχώς για τη χώρα μας:

  • Ο συγκεκριμένος δείκτης που «αγνοεί» επιδεικτικά η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην τουριστική μας βιομηχανία, που ήδη πλήττεται σοβαρά.
  • Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και μάλιστα για εσωτερική κατανάλωση, ενώ αδυνατεί να λειτουργήσει ουσιαστικά  για τον περιορισμό της.
  • Η επίκληση στοιχείων, όπως το ποσοστό των θετικών τεστ, μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό, και χαλάρωση των μέτρων προστασίας, που επιτείνει το μέγεθος των κινδύνων για τη δημόσια υγεία.  

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ οφείλει να παραδεχτεί την πραγματικότητα και – έστω και τώρα  – να λειτουργήσει ουσιαστικά,  προκειμένου να βελτιωθούν οι δείκτες που κρίνουν πολλά για τη δημόσια υγεία, αλλά και την Κυπριακή οικονομία και τον τουρισμό στη χώρα μας.

Γραφείο Τύπου – 12 Απριλίου 2021

ροή ειδήσεων