Μια σωστή πολιτική, σε λανθασμένα χέρια
Ανακοινώσεις |

Η «χλιαρή» αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που κατεγράφη και στο χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών είναι δυστυχώς, συνεπακόλουθο και της αποτυχημένης διαχείρισης της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Η απουσία συγκροτημένης στρατηγικής και η έλλειψη διεκδικητικής προσέγγισης συνέτειναν στην ατολμία των ευρωπαίων εταίρων να στηρίξουν έμπρακτα την Κυπριακή Δημοκρατία αφού για ακόμη μία φορά, τα λόγια δεν μετουσιώθηκαν σε πράξεις.

Το Δημοκρατικό Κόμμα από το 2017 έθεσε ως επιτακτική την  ανάγκη εφαρμογής πολιτικής διεκδίκησης κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας ως την μοναδική οδό αποτελεσματικής αντιμετώπισης των τουρκικών παραβιάσεων και παρανομιών τόσο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κ.Δ. όσο και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Αυτή η πολιτική είναι σωστή. Λανθασμένοι και αποτυχημένοι είναι οι χειρισμοί της διακυβέρνησης Αναστασιάδη που επί σειρά ετών δεν την εφάρμοζε και όταν, με καθυστέρηση το έπραξε, λειτούργησε πρόχειρα, αποσπασματικά και αναποτελεσματικά.

Γραφείο Τύπου

14 Δεκεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων