Μικροπολιτική και λυπηρή η στάση βουλευτών του ΔΗΣΥ για το e-kalathi
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη

Από την περασμένη Άνοιξη, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη έχει καταθέσει στη Βουλή το Νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία της πλατφόρμας e-Kalathi.

Με λύπη μας, διαπιστώνουμε διάθεση κωλυσιεργίας από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και τους άλλους βουλευτές του ΔΗΣΥ στην Επιτροπή, με στόχο, κατά την άποψή μας, να μπλοκάρουν αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία, η οποία σημειωτέον είχε αρχίσει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Επαναλαμβάνω ότι, το e-Kalathi είναι ένα εργαλείο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των καταναλωτών, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού, καθώς διευκολύνει τη σύγκριση των τιμών των προϊόντων.

Καλούμε τους τρεις βουλευτές του ΔΗΣΥ και όλα τα άλλα κόμματα να προχωρήσουμε σε κατ’ άρθρο και εποικοδομητική συζήτηση του Νομοσχεδίου, εντός της Επιτροπής και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς προφάσεις και χωρίς ατεκμηρίωτες αιτιάσεις.

Οι καταναλωτές δικαιούνται να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο διαφάνειας, ενημέρωσης και σύγκρισης τιμών και δεν επιτρέπεται σε κανένα κόμμα να τούς στερήσει αυτό το εργαλείο, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Λευκωσία
Βουλή των Αντιπροσώπων
19 Σεπτεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων