Μήνυμα του Δημοκρατικού Κόμματος με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας
Ανακοινώσεις |

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας βρίσκει πιο αισιόδοξους μετά την σκληρή δοκιμασία στην οποία ετέθη για 2 χρόνια ολόκληρη η κοινωνία.

Το μεγαλύτερο βάρος σε περιόδους υγειονομικής κρίσης, το επωμίζονται αναπόφευκτα το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό που με υπερβάλλοντα ζήλο προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει για ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας.

Η πανδημία επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και προκειμένου να διασφαλιστεί χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, σωστούς σχεδιασμούς και αποτελεσματικές πολιτικές.

Μπορεί σιγά-σιγά να εξερχόμαστε της υγειονομικής κρίσης αλλά στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το σύστημα υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια, παραμένουν ακόμα ανοιχτά πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε οι πολίτες να έχουν αυτά που τους υποσχέθηκαν.

Δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για το γεγονός ότι το σύστημα που εφαρμόζεται, δεν είναι το ΓΕΣΥ που έχει ψηφίσει η Βουλή.

Δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για τις διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν όλα αυτά για τα οποία εδώ και καιρό το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε όπως αύξηση δαπανών και εκτροχιασμό του προϋπολογισμού χωρίς έλεγχο, καταχρήσεις, αδιαφανείς διαδικασίες και ενέργειες κατά παράβαση της νομοθεσίας που καταστρατηγούν την φιλοσοφία του ΓΕΣΥ.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στέλνουμε το μήνυμα ότι η πρόσβαση όλων των πολιτών σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, σε επαρκείς προληπτικές εξετάσεις και σύγχρονη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρέπει να είναι έγκαιρη, λειτουργική, ισότιμη, χωρίς διακρίσεις.

Η ασφάλεια της υγείας των πολιτών και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Γραφείο Τύπου

7 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων