Μοναδική ελπίδα για τον Κυπριακό Ελληνισμό, η διασφάλιση της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας
30 Σεπ 2017 Ανακοινώσεις

Πενήντα επτά χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να τιμήσουμε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Επιβεβαιώνεται αδιαμφισβήτητα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μοναδική ελπίδα για διατήρηση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του.

Η ανεξαρτησία δεν ήταν το ευκταίο, αλλά ήταν μεγάλο επίτευγμα.

Παρά τις στρεβλώσεις των συνθηκών που διέπουν την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ελληνισμός της Κύπρου κατοχυρώθηκε εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η Τουρκία προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί λυσσαλέα, με στρατιωτικά ή άλλα μέσα, να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν πέτυχε τους σκοπούς της, ούτε την περίοδο της τουρκοανταρσίας, ούτε με την εισβολή του 1974, ούτε με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι διεθνώς κατοχυρωμένη.

Η οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενισχυθεί από το 2004, όταν κατέστη πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πενήντα επτά χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της και σαράντα τρία χρόνια μετά την εισβολή της Τουρκίας, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ακόμη θύμα της συνεχιζόμενης κατοχής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ως αταλάντευτη αρχή, πως η λύση του κυπριακού προβλήματος, πρέπει να διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μόνο έτσι, θα αποκλειστεί η διαλυτική ανάμιξη της Τουρκίας στην Κύπρο και θα μπορέσουν οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζήσουν σε μια πραγματικά ανεξάρτητη, πραγματικά κυρίαρχη, πραγματικά ασφαλή και ευημερούσα χώρα.

 

Γραφείο Τύπου
30 Σεπτεμβρίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media