Μόνη αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπισης της τουρκικής επεκτατικότητας, είναι η πολιτική της σταθερής διεκδίκησης
10 Δεκ 2019 Ανακοινώσεις

Η έξαρση των προκλητικών δηλώσεων και απειλών από τον τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά, ότι η μόνη αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπισης της τουρκικής επεκτατικότητας, είναι η πολιτική της σταθερής διεκδίκησης των δικαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού λαού.

Οι πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, που εδώ και πέραν των δέκα ετών αυταπατώνται και απατούν το λαό, ότι με την πολιτική του εξευμενισμού, θα καταστεί η Τουρκία διαλλακτική, έχουν φέρει το κυπριακό σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Κάποιες ενέργειες στη σωστή κατεύθυνση, όπως η προσπάθεια για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Τουρκίας, που ήταν προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν, αλλά να εντατικοποιηθούν, για να μπορέσουν πραγματικά να προκαλέσουν ένα σχετικό κόστος στην Τουρκία.

Υπάρχουν χώρες στην περιοχή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δυνάμεις στο εξωτερικό, που μπορεί να τύχουν αξιοποίησης στην κατεύθυνση της πρόκλησης κόστους στην Τουρκία και αυτό αποδεικνύει η δράση του αμερικανού Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλων φίλα προσκείμενων στην Κύπρο αμερικανών πολιτικών, που, ανάμεσα σε άλλα, πέτυχαν την άρση του εμπάργκο πώλησης στην Κύπρο. 

Και κυρίως, οι όποιες ενέργειες γίνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθεί ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας, δεν πρέπει να εξουδετερωθούν από τυχόν αποδοχή σύγκλησης νέας πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό, καθώς η Τουρκία θα αποενοχοποιηθεί και θα αποθρασυνθεί, από την αδυναμία της πλευράς μας.

Η πολιτική του εξευμενισμού της τουρκικής θρασύτητας, έχει αποτύχει.

Μόνο η διεκδίκηση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή.

Γραφείο Τύπου

10 Δεκεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media