Ερωτοκρίτου Xριστιάνα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ / ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ / ΝΟΜΙΚΟΣ
Επαρχία:

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου γεννήθηκε τον Μάιο του 1973 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και στη συνέχεια σπούδασε στο University of Wolverhampton στην Αγγλία όπου απέκτησε πτυχίο Νομικής (LLB). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της βραβεύτηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές από τον Λόρδο Templeman, μέλος της Βουλής των Λόρδων σε νομικούς διαγωνισμούς. Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο Barrister-at-Law από το Lincoln’s Inn στο Λονδίνο. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος τον Σεπτέμβριο του 1996 και εργάστηκε ως μάχιμη δικηγόρος στο γραφείο Ανδρέας Π. Ερωτοκρίτου & Σια ΔΕΠΕ στο οποίο σήμερα είναι συνέταιρος.

Παράλληλα με την μάχιμη δικηγορία, η Χριστιάνα είχε έντονη ενασχόληση με τα κοινά: Εκλέγηκε μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ), την περίοδο 2002-2004, Εκλέγηκε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, από το 2004 μέχρι σήμερα, Διατελεί μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, από τον Δεκέμβριο του 2013 έως σήμερα Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Μάιο του 2016 Εκλέγηκε Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τον Ιούνιο του 2018 μέχρι και σήμερα Τον Ιούνιο του 2016 η Χριστιάνα εκλέχθηκε βουλευτής της Eκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ αναπτύσσοντας έντονη κοινοβουλευτική δράση: Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, από τον Αύγουστο του 2020 , Μέλος της Επιτροπής Επιλογής της Βουλής, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Μέλος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Τήρηση του Κανονισμού της Βουλής , Μέλος της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2016, Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών-μελών της ΕΕ (COSAC) από τον Αύγουστο του 2020.

Η Χριστιάνα μιλά ελληνικά και αγγλικά. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Μάριο Αβραάμ και έχει ένα γιο, τον Πάνο και μία κόρη, την Άντρεα.

ροή ειδήσεων