Λεωνίδου Πανίκος
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΚΟ / ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ / ΝΟΜΙΚΟΣ
Επαρχία:

Ο Πανίκος Λεωνίδου γεννήθηκε στην Πάχνα στις 15 Σεπτεμβρίου 1959. Είναι πτυχιούχος Νομικής, Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου στην Λεμεσό. Το 2016 εκλέγηκε για πρώτη φορά Βουλευτής, στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού με το Δημοκρατικό Κόμμα και απο τον Οκτώβριο του 2018 είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Παπαϊωάννου από τον Καραβά και έχει τρία παιδιά, τον Αχιλλέα, τον Κώστα και την Φωτεινή. Εκλέγηκε δυο φορές Δημοτικός Σύμβουλος με το Δημοκρατικό Κόμμα στον Δήμο Λεμεσού το 1991 και το 1996. Κατά την δεκαετή θητεία του ως Δημοτικός Σύμβουλος, διετέλεσε επίσης Μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) και Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ).

Το 2003 διορίστηκε στο Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων Κύπρου, την οποία υπηρέτησε για 8 χρόνια. Την περίοδο 2011-2016 ήταν αντιπρόεδρος και προεδρεύων του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Έχει πολύχρονη δράση, εμπειρία και προσφορά στα κοινά. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών, Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης «Αναγέννηση» στην Αθήνα, Πρόεδρος της ΕΦΕΚ, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Νεότητας Πάχνας, Πρόεδρος των Αποδήμων Πάχνας, ιδρυτής και πρόεδρος της ομοσπονδίας ΑΠΟΛ. Είναι Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Λεμεσού, Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, της Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Ως βουλευτής, είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Νομικών, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Είναι μέλος της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Ευρωπόλ (ΜΟΚΕ Ευρωπόλ), ενώ συμμετέχει στην ομάδα Εργασίας που συστάθηκε για την Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

ροή ειδήσεων