Ν. Χαραλαμπίδης: Κατάφωρη παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος των εγκλωβισμένων μαθητών μας για ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση
Ανακοινώσεις |

Οι πρόσφατες, προκλητικές ενέργειες του παράνομου καθεστώτος για ελέγχους στα βιβλία και στο διδακτικό υλικό σχολείων στο Ριζοκάρπασο, παραβιάζουν κατάφωρα το θεμελιώδες δικαίωμα των εγκλωβισμένων μαθητών μας για ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Οι αντιδράσεις αυτές στην παρουσία της υπουργού Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τα εμπόδια που βάζει το παράνομο ψευδοκράτος στην εκπαίδευση των εγκλωβισμένων μαθητών μας, δεν ήταν παρά οι αναμενόμενες, από ένα ψευδοκράτος που συστηματικά παραβιάζει κάθε αρχή δικαίου.

Συμπαραστεκόμαστε στους εγκλωβισμένους μαθητές μας και στις οικογένειές τους και εκφράζουμε τον θαυμασμό μας στον αγώνα που δίνουν για παραμονή και αξιοπρεπή διαβίωση στη σκλαβωμένη πατρογονική γη.

Καλούμε το Ευρωκοινοβούλιο, τον κατεξοχήν δημοκρατικό θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να στηρίξει την προσπάθειά μας για πλήρη, ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα εγκλωβισμένα παιδιά μας.

Γραφείο Τύπου

27 Φεβρουαρίου 2024

ροή ειδήσεων