Ν. Παπαδόπουλος: Να εφαρμοστεί η νομοθεσία ΠΟΠ για το χαλλούμι ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του προϊόντος και της χώρας – Ετοιμότητα ΔΗΚΟ να συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με την Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, εξέφρασε την ετοιμότητα του ΔΗΚΟ να συμβάλει ώστε τα δίκαια αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων να προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο με στόχο την εφαρμογή της νομοθεσίας ΠΟΠ για το χαλλούμι και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του ιδίου του προϊόντος αλλά και της χώρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, κ. Σωτήρης Καδής ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο για την συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 στην Αθηαίνου και τον κ. Παπαδόπουλο συνόδευαν ο ΓΓ της ΠΕΚ κ. Χρίστος Παπαπέτρου, ο βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας κ. Κωνσταντίνος Σκεπαρνίδης, ο Πρόεδρος του Γραφείου του κ. Γιώργος Ιωάννου και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου κ. Κατερίνα Χριστοφίδου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε μια πάρα πολύ χρήσιμη, εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με την Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων.

Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος και από πλευράς μας έχουμε δηλώσει την ετοιμότητα μας να βοηθήσουμε έτσι ώστε τα δίκαια αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων να προωθηθούν στο Υπουργείο Γεωργίας και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για ν’ ανεβάσουμε το επίπεδο ποιότητας αυτού του επαγγέλματος εκεί που αξίζει γι’ αυτά τα άτομα που ασχολούνται με αυτό τον νευραλγικό τομέα της οικονομίας.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το χαλλούμι, η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Πρέπει να εφαρμοστεί το ΠΟΠ για το χαλλούμι, αυτό απαιτεί η αξιοπιστία της χώρας, αυτό απαιτεί η αξιοπιστία του συγκεκριμένου προϊόντος.»

Γραφείο Τύπου

14 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων