Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Να αποφεύγονται προτάσεις, που δικαιολογούν την αποθράσυνση της Τουρκίας και υπονομεύουν τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας
06 Οκτ 2019 Ανακοινώσεις

Αβάσιμες και αφελείς και ενδεχομένως επικίνδυνες, είναι οι θέσεις που εκφράζονται, περί συμμετοχής της Τουρκίας στις συζητήσεις για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τέτοιες, δημόσια, κατατιθέμενες, προτάσεις:

  • Ενισχύουν το επιχείρημα της Τουρκίας να δικαιολογεί τον σχεδιασμό της, να ελέγξει τον υπό διαμόρφωση ενεργειακό χάρτη της περιοχής.
  • Ενισχύουν την παράνομη αξίωση της Τουρκίας, να διεκδικεί την εμπλοκή της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Δικαιολογούν την αποθράσυνση της Τουρκίας, η οποία όταν αντιλαμβάνεται πως μετά από κάθε κλιμάκωση της έντασης, ικανοποιούνται οι παράνομες αξιώσεις της, θα συνεχίσει να εκδηλώνει προκλητική συμπεριφορά.
  • Υπονομεύουν τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες, αλλά και τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με εταιρίες, τις οποίες έχει αδειοδοτήσει να εκμεταλλευτούν το φυσικό πλούτο της ΑΟΖ της Δημοκρατίας.
  • Υπονομεύουν την προοπτική για την κατασκευή του αγωγού East Med.

Η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα, είναι, ανάμεσα σε άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, η συνέχιση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή, θα έπρεπε να είναι η θέση όλων των κομμάτων.

Γραφείο Τύπου

6 Οκτωβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media