Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Να προσπαθήσουμε όλοι, για να διαγραφούν από τη συλλογική συνείδηση εσφαλμένα κοινωνικά στερεότυπα, που προκαλούν ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές
07 Οκτ 2019 Ανακοινώσεις

Τον δρόμο του νόμου πρέπει να πάρει το θλιβερό και ντροπιαστικό για την κυπριακή κοινωνία, επεισόδιο μεταξύ γυναικών σε χώρο στάθμευσης, το οποίο καταγράφηκε και κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, που στιγματίζουν την κοινωνία μας, δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες και να ξεφεύγουν από τη δικαιοσύνη.

Η μαζική καταδίκη από οργανωμένα σύνολα, αλλά και από πολίτες, της πρωτοφανούς λεκτικής επίθεσης, με ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές, αποδεικνύει την απέχθεια της πλειοψηφίας των κυπρίων έναντι αυτών των συμπεριφορών.

Επιπρόσθετα, δεν μπορούμε να μην καταθέσουμε την ανησυχία μας, για την ένδειξη απουσίας παιδείας, που πιστεύουμε ότι προκαλεί αυτά τα θλιβερά φαινόμενα.

Επιβάλλεται να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια της πολιτείας, για να διαγραφούν από τη συλλογική συνείδηση εσφαλμένα κοινωνικά στερεότυπα, που προκαλούν ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές.   

Γραφείο Τύπου

7 Οκτωβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media