Να συγκληθεί άμεσα Εθνικό Συμβούλιο
Ανακοινώσεις |

Αναφορικά με την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη,  προς τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ημερομηνίας 23ης Μαΐου 2022 το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις και ζητεί όπως ο Πρόεδρος συγκαλέσει άμεσα Εθνικό Συμβούλιο.

Μέχρι σήμερα ο ΠτΔ δεν μας έχει πει τι σημαίνει «αποκεντρωμένη ομοσπονδία» και αναμένουμε όπως ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο τι προνοεί αυτή η ιδέα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζει ταυτόχρονα την ανησυχία του για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που επίσης επαναφέρει ο ΠτΔ.  Η ανησυχία του ΔΗΚΟ είναι ότι τα ΜΟΕ όχι μόνο δεν μπορούν να κάμψουν την τουρκική αδιάλλακτη πολιτική αλλά αντίθετα στέλνουν ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα. Η πολιτική προώθησης ΜΟΕ την ώρα που επεκτείνεται προκλητικά ο τουρκικός εποικισμός στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, δυστυχώς ενθαρρύνει αντί να αποτρέπει τις τουρκικές μεθοδεύσεις.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι η σωστή στρατηγική αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, εδράζεται στην πολιτική πρόκλησης κόστους στο ψευδοκράτος και στην Τουρκία και στην προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου

30 Μαΐου 2022

ροή ειδήσεων