Νίκη των δανειοληπτών με απόφαση δικαστηρίου για καταχρηστικές ρήτρες
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Αυτά που ακούσαμε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο κ. Παύλο Ιωάννου ήταν συγκλονιστικά.

Συζητήσαμε ένα θέμα που εγγράψαμε από κοινού με άλλους συναδέλφους από το 2018 με τίτλο: «Το νέο καθεστώς επιβολής χρεώσεων και προμηθειών από τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα, καθώς και η συμπερίληψη καταχρηστικών ρητρών σε συμβάσεις».

Συγκλονιστικές ήταν οι παραδοχές για τις καταχρηστικές ρήτρες από τις τράπεζες, για την άρνηση ουσιαστικά των τραπεζών να συμπεριφερθούν με αξιοπρέπεια προς τους πελάτες τους.

Επίσης για το γεγονός ότι ο Επίτροπος κατήγγειλε ότι ο Σύνδεσμος Τραπεζών έβαλε βέτο στην πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού στο γραφείο του, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις χιλιάδες υποθέσεις που φτάνουν καθημερινά κοντά του από πολίτες που καταγγέλλουν παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις από τις τράπεζες. Όλα αυτά αναδεικνύουν ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: ποιος ελέγχει τις τράπεζες; Δυστυχώς, υπάρχει κενό.

Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι ως νομοθετικό σώμα να το λύσουμε το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, ενημερωθήκαμε από την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας ότι είχαμε πρόσφατα την πρώτη απόφαση δικαστηρίου για τις καταχρηστικές ρήτρες, κάτι που μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για πολλές άλλες υποθέσεις. Είναι μία απόφαση που δικαιώνει όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος των διαθέσεων των τραπεζών.

Γραφείο Τύπου

2 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων