Νικόλας Παπαδόπουλος: «Εμείς δεν δεχόμαστε να μετατραπούμε, με την υπογραφή μας, σε ευρωπαίους πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, βασισμένη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

«Οφείλουμε, μέσω της παρουσίας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να επηρεάζουμε τις αποφάσεις και να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα. Να διεκδικήσουμε μία πιο δίκαιη και μια πιο περιεκτική Ευρώπη.  Να συν-διαμορφώσουμε μια προοδευτική ευρωπαϊκή κοινωνία», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στα Κούκλια, σε περιφερειακή συγκέντρωση του κόμματος και στην παρουσία των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

«Διεκδικούμε μία θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού αλλά και τα εθνικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όταν ο κυπριακός λαός έδινε εντολή στην ηγεσία του, να εντάξει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ξεκάθαρο πως ευνοούσε λύση του κυπριακού, απόλυτα συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι αδιανόητο να αποδεχόμαστε λύση του κυπριακού, που να περιλαμβάνει αντιδημοκρατικές πρόνοιες, οι οποίες καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και που θα προκαλέσουν την τερατογένεση ενός ασταθούς και πολιτικά υποθηκευμένου στην Τουρκία κράτους», σημείωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και τόνισε:

«Έναντι των απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων, έναντι των πιέσεων κάποιων, που θέλουν κλείσιμο του κυπριακού και όχι βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση, εμείς προτάσσουμε την τελευταία ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου του S&D  κ. Gianni Pittela, ότι ‘‘… δεν χωράνε ξένα στρατεύματα και ξένες εγγυήσεις σε μία ευρωπαϊκή χώρα…’’. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, βασισμένη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εμείς δεν δεχόμαστε να μετατραπούμε, με την υπογραφή μας, σε ευρωπαίους πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Μιλώντας για θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας και ειδικότερα αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών στους μισθούς της δημόσιας υπηρεσίας και την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε:

«Ευελπιστούμε ότι η συζήτηση ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους Αρχηγούς των κομμάτων, που θα συνεχιστεί σε νέα σύσκεψη Αρχηγών, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, θα βοηθήσει στην προσπάθεια επίλυσης του σύνθετου αυτού θέματος, εφόσον διασαφηνιστούν οι νομικές και συνταγματικές πτυχές. Εμείς, τονίζουμε την ανάγκη ενός κοινωνικού διαλόγου με όλους τους φορείς, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συνοχή και αποδοχή».

Στην ομιλία του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι η παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών δεν τίθεται ως προϋπόθεση για τη στάση του Κόμματος, «γιατί το Δημοκρατικό Κόμμα ενεργεί πάντα με υπευθυνότητα, σε αντίθεση με την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης». Τόνισε, όμως, «ότι υπάρχει τεράστιο θέμα αναξιοπιστίας του Υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης έναντι της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατ’ επέκταση του λαού». «Η παραίτηση», συμπλήρωσε, «θα στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την σαφέστατη και πλήρη πολιτική ευθύνη που της αποδίδει το Πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αλλά, θα στείλει και το μήνυμα ότι η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα και επιδιώκει να βελτιώσει τη σχέση της με τη Βουλή των Αντιπροσώπων».  

«Δυστυχώς», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, «ο κ. Γεωργιάδης επιδεικνύει αλαζονεία, εκδηλώνει ετσιθελισμό και συνεχίζει να περιφρονεί τους θεσμούς. Η αξιοπιστία του κ. Χάρη Γεωργιάδη ήδη κρίθηκε από την Ερευνητική Επιτροπή για την Κατάρρευση του Συνεργατισμού, καθώς δεν έγιναν αποδεκτές οι δικές του εξηγήσεις και δικαιολογίες».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ψηφοδέλτιο του  Δημοκρατικού Κόμματος και για τον αγώνα, που διεξάγουν οι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και δήλωσε βέβαιος για το καλό αποτέλεσμα.

Γραφείο Τύπου

9 Απριλίου 2019     

ροή ειδήσεων