Νικόλας Παπαδόπουλος: «Οφείλω να είμαι ειλικρινής προς τους κύπριους καταναλωτές, ενδείξεις υπάρχουν, αλλά, νούμερα και στοιχεία, που θα μας πείσουν ότι ο στόχος για μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος θα επιτευχθεί με τη συμφωνία για την έλευση φυσικού αερίου, δεν έχουμε δει»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΔΕΦΑ και ενημερώθηκε για τη συμφωνία που έχει υπογραφεί μετά την κατακύρωση της προσφοράς που έχει εξετάσει η ΔΕΦΑ για την έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα, έχουμε ζητήσει να μας δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συμφωνίας, τόσο σε ότι αφορά την πρώτη φάση, που έχει να κάνει με την κατασκευή του τερματικού, αλλά και για τη δεύτερη φάση, για τη συμφωνία για την προμήθεια. Δηλαδή, αυτό που θέλουμε να βεβαιωθούμε είναι ότι στο τέλος της ημέρας θα έχουμε μια σημαντική μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για τους κύπριους καταναλωτές. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είναι που έχουμε ζητήσει περαιτέρω πληροφόρηση, για να βεβαιωθούμε ότι αυτή η συμφωνία θα επιφέρει αυτό το όφελος, δηλαδή τη σημαντική μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος. Η θέση της ΔΕΦΑ φυσικά είναι ότι αυτή η μείωση θα επιτευχθεί. Εμείς θα αναμένουμε να έχουμε περαιτέρω πληροφόρηση, καθώς, ένα από τα πιο καθοριστικά στοιχεία, που θα επιφέρουν αυτή τη μείωση, θα είναι η τιμή που θα συμφωνηθεί στη συμφωνία για την προμήθεια, κάτι που ακόμα δεν υπάρχει, αυτό θα γίνει τον επόμενο χρόνο.

Είναι πάγια θέση του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι πρέπει να έρθει το φυσικό αέριο, έχουμε ήδη καθυστερήσει σχεδόν δύο δεκαετίες, θα έπρεπε ήδη να είχαμε φυσικό αέριο στην κυπριακή αγορά. Δυστυχώς για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναφέρω ,είχαμε τις καθυστερήσεις και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό, πολιτικές και άλλες. Από δω και πέρα, πιστεύουμε ότι το φυσικό αέριο θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους για τη μείωση της εκπομπής ρύπων, κάτι που είναι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θέλουμε να έχουμε μία συμφωνία, που θα επιφέρει το όφελος, τη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για τους κύπριους καταναλωτές. Μέχρι στιγμής, έχουμε ενδείξεις ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αλλά οφείλω να είμαι ειλικρινής προς τους κύπριους καταναλωτές, δεν έχουμε ακόμη δει τα νούμερα και τα στοιχεία, που θα μας πείσουν ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί.»

Γραφείο Τύπου

17 Δεκεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media