Νικόλας Παπαδόπουλος: «Όσο θόρυβο και να δημιουργεί ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού φέρει ο Υπουργός Οικονομικών, η διακυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

δ«Τη χειρότερη υπηρεσία για το κύρος της πολιτικής ζωής, προσφέρει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με την επιμονή του να διαλαλεί καθημερινά την δήθεν ιδέα του περί αυτοδιάλυσης της Βουλής και διεξαγωγής εκλογών, πρόταση η οποία στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας και προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην Πόλη Χρυσοχούς, σε περιφερειακή συγκέντρωση του κόμματος και στην παρουσία των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

«Δεν καταλαβαίνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι όσο θόρυβο και να δημιουργεί, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, φέρει ο Υπουργός Οικονομικών, η διακυβέρνηση Αναστασιάδη και το κυβερνών κόμμα, του οποίου ηγείται; Δεν μπορούν να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την ευθυνοφοβία και ότι η επανάληψη των προβλημάτων δεν αποτρέπεται με τη μη- παραδοχή; Δεν μπορούν να κατανοήσουν, ότι με τις ‘‘ευφάνταστες’’ ιδέες τους προκαλούν τους πολίτες και τους απομακρύνουν από την πολιτική, η οποία απαξιώνεται ακόμα περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών;», διερωτήθηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και συνέχισε:

«Αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε στην απέλπιδα προσπάθεια του ΔΗΣΥ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, προκαλώντας τον: Εάν, κατά τον ΔΗΣΥ, όλα τα κόμματα φέρουν ευθύνη για διαχρονικά προβλήματα και πρέπει να διαλύσουν τη Βουλή, δηλαδή στην ουσία να παραιτηθούν, τότε πρώτη θα πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εφόσον αυτή φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού».

«Για το Δημοκρατικό Κόμμα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος: «Υπάρχει τεράστιο θέμα αναξιοπιστίας του Υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης έναντι της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατ’ επέκταση του λαού. Η παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη θα στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την σαφέστατη και πλήρη πολιτική ευθύνη που της αποδίδει το Πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αλλά, θα στείλει και το μήνυμα ότι η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα και επιδιώκει να βελτιώσει τη σχέση της με τη Βουλή των Αντιπροσώπων».   

Σε σχέση με το κυπριακό ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως θα αναμένει να δει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και εξέφρασε την ελπίδα αυτή να καταγράφει την όλο και εντεινόμενη τουρκική αδιαλλαξία, επιθετικότητα και επεκτατικότητα, όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων, αλλά και στις προσπάθειες διαμόρφωσης από το κατοχικό καθεστώς και τον κατοχικό στρατό νέων δεδομένων και τετελεσμένων -όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται- επί της νεκρής ζώνης και επί της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών και στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί η παρουσία του κόμματος στην Ευρωβουλή.

«Οφείλουμε, μέσω της παρουσίας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να επηρεάζουμε τις αποφάσεις και να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα. Διεκδικούμε μία θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού αλλά και τα εθνικά συμφέροντα της κυπριακής δημοκρατίας. Για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, βασιζόμενη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Γραφείο Τύπου

16 Απριλίου 2019

ροή ειδήσεων