Νικόλας Παπαδόπουλος: «Τα εβδομαδιαία shows του Αβέρωφ Νεοφύτου, για αποπροσανατολισμό, έχουν καταντήσει ρουτίνα»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

«Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι άλλο να περιμένουμε, ότι μπορεί να επινοήσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην απέλπιδα προσπάθεια του να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από την ουσία του Πορίσματος για την Κατάρρευση του Συνεργατισμού. Τα εβδομαδιαία shows αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που παρουσιάζει ο κ. Νεοφύτου, από την ημέρα που το Πόρισμα δόθηκε στη δημοσιότητα, έχουν καταντήσει ρουτίνα. Η τελευταία δε προσπάθεια του, με την δήθεν ιδέα περί αυτοδιάλυσης της Βουλής και διεξαγωγής εκλογών, στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας, πλήττει καίρια τα όποια ίχνη κύρους έχουν εναπομείνει στην πολιτική ζωή και την απαξιώνει περαιτέρω στη συνείδηση των πολιτών», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στη Σωτήρα, σε περιφερειακή συγκέντρωση του κόμματος και στην παρουσία των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

«Αν νομίζει ο κ. Νεοφύτου ότι με πυροτεχνήματα, θα καταφέρει να κρύψει ότι, την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, φέρει ο Υπουργός Οικονομικών, η διακυβέρνηση Αναστασιάδη και το κυβερνών κόμμα του κ. Νεοφύτου, πλανάται πλάνη οικτρά. Το Πόρισμα είναι ξεκάθαρο», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Όμως, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αν θέλει αυτοδιάλυση της Βουλής, για να αναλάβει δήθεν ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, γιατί δεν τολμά να καλέσει και την κυβέρνηση να παραιτηθεί, για να αναλάβει το δικό της μερίδιο ευθύνης; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Εάν όλα τα κόμματα, κατά τον κ. Νεοφύτου, φέρουν ευθύνη για τα διαχρονικά προβλήματα του Συνεργατισμού και πρέπει να διαλύσουν τη Βουλή, δηλαδή στην ουσία να παραιτηθούν, θα πρέπει να παραιτηθεί και η κυβέρνηση, εφόσον αυτή φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρρευση του».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να σταματήσει τους θεατρινισμούς και να κατανοήσει, «ότι υπάρχει τεράστιο θέμα αναξιοπιστίας του Υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης έναντι της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατ’ επέκταση του λαού». «Η παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη», συμπλήρωσε, «θα στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την σαφέστατη και πλήρη πολιτική ευθύνη που της αποδίδει το Πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αλλά, θα στείλει και το μήνυμα ότι η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα και επιδιώκει να βελτιώσει τη σχέση της με τη Βουλή των Αντιπροσώπων».  

Αναφερόμενος στο κυπριακό, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, για την ελλιπή ενημέρωση σε ότι αφορά τις επαφές της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Η κυβέρνηση είναι αδιόρθωτη και στον τομέα της διαφάνειας και της στοιχειώδους ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου. Υπήρχαν χίλιοι τρόποι, να μάθουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ότι η κ. Λουτ προτίθεται να καταθέσει νέες ιδέες, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς, για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. ‘Όμως, το ακούσαμε από το ραδιόφωνο. Με αυτό την συμπεριφορά, θα εξανεμιστούν οι όποιες προοπτικές για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, έχουν απομείνει», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Απαιτούμε και αναμένουμε ενημέρωση. Με τη θέση μας να είναι δεδομένη και σταθερή: Οι όροι αναφοράς ή το όποιο άλλο διαπραγματευτικό πλαίσιο, πρέπει να οδηγούν σε λύση απόλυτα συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μόνο έτσι η λύση θα είναι λειτουργική και βιώσιμη και προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού».

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ψηφοδέλτιο του  Δημοκρατικού Κόμματος και για τον αγώνα, που διεξάγουν οι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και δήλωσε βέβαιος για το καλό αποτέλεσμα.

Γραφείο Τύπου

13 Απριλίου 2019  

ροή ειδήσεων