Νικόλας Παπαδόπουλος: «Το κοινό έγγραφο για την Ασφάλεια, πρέπει να εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο»
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, αναμένει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό το Εθνικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι, λαμβάνοντας υπόψη της δηλώσεις της τούρκικης πλευράς, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε αισιοδοξία και κατέθεσε τις ανησυχίες του.

«Βλέπουμε να συζητείται και να διαμορφώνεται το περιεχόμενο για ένα κοινό έγγραφο, που αφορά το κεφάλαιο της Ασφάλειας, χωρίς αυτό το περιεχόμενο να έχει συζητηθεί ή να έχει εγκριθεί στο Εθνικό Συμβούλιο. Εάν μιλάμε για ένα κοινό έγγραφο το οποίο θα καθοδηγήσει τις συνομιλίες, εμείς καταθέτουμε τη δική μας άποψη ή και απαίτηση, ότι αυτό το έγγραφο θα πρέπει να εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο, γιατί θα μας μείνει, θα διαμορφώσει νέα τετελεσμένα, ειδικά όταν βλέπουμε και πληροφορίες, που φέρουν τον κ. Άιντα να διαμορφώνει και εισηγήσεις στο κεφάλαιο της Ασφάλειας. Αυτή θα είναι μια πάρα πολύ ανησυχητική εξέλιξη. Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει ότι φεύγουμε από την κυπριακή ιδιοκτησίας διαδικασία που όλοι μας διαβεβαίωναν ότι ήταν το χαρακτηριστικό αυτής της διαδικασίας. Θα πάμε σε μια πρόταση των Ηνωμένων Εθνών, που εάν δεν είναι ικανοποιητική θα αναγκαστούμε να απορρίψουμε και όλοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι θα σημαίνει, η δική μας η πλευρά να αναγκαστεί να απορρίψει πρόταση των Ηνωμένων Εθνών. Θα προσκαλέσουμε την πίεση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και κατέληξε:

«Δεν πρέπει να βάλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία σε μια τέτοια ευάλωτη θέση».

 

Γραφείο Τύπου
12 Ιουνίου 2017

ροή ειδήσεων