«Ο αγώνας για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας είναι κοινός – Ενθαρρύνουμε τα θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων να προχωρούν σε καταγγελίες»
Ανακοινώσεις |

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Οι γυναίκες και οι άνδρες υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος με αφορμή έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας για τη θέση της γυναίκας στο χώρο εργασίας στέλνουν το μήνυμα ότι ο αγώνας για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας των φύλων είναι υπόθεση όλων μας.

Έχουμε μελετήσει με ιδιαίτερη ανησυχία τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που φανερώνει προβληματικές και αρνητικές νοοτροπίες σε ότι αφορά την πρόσβαση, την ανέλιξη και την πορεία των γυναικών στον χώρο εργασίας αλλά και σε ότι αφορά τις παρενοχλήσεις.

Μας ανησυχεί το εύρημα ότι το 80% των γυναικών που νιώθουν ότι έχουν παρενοχληθεί στο χώρο εργασίας τους, δεν έχουν υποβάλει καταγγελία.

Ως ομάδα των υποψηφίων βουλευτριών και βουλευτών του ΔΗΚΟ στέλνουμε το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε τέτοια περιστατικά από όπου και εάν προέρχονται και ενθαρρύνουμε τα θύματα να προχωρούν σε καταγγελίες.

Προβληματισμό εκφράζουμε, παράλληλα, για το ποσοστό ύψους 24% που δήλωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να ασχολούνται μόνο με τα οικιακά.

Το ότι στην ευρωπαϊκή Κύπρο του 2021 εξακολουθούν να συντηρούνται έστω και σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια, τέτοιες νοοτροπίες είναι ενδεικτικό του ότι έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας για τη διασφάλιση πραγματικής ισότητας των φύλων και ίσων ευκαιριών εργοδότησης και ανέλιξης.

Τα ευρήματα θα μας απασχολήσουν ως Δημοκρατικό Κόμμα προκειμένου να εντείνουμε και να ενισχύσουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες με στόχο την αλλαγή κουλτούρας.

Γραφείο Τύπου

17 Φεβρουαρίου 2021

ροή ειδήσεων