Ο Δήμος Αγίας Νάπας οδηγείται σε περιπέτειες
Ανακοινώσεις |

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν τον Δήμο Αγίας Νάπας και την ποινική υπόθεση σε βάρος του νυν δημάρχου Αγίας Νάπας για πλαστογραφία ή και παραποίηση των ελεγμένων λογαριασμών της εταιρείας του, με στόχο την απόσπαση ποσού €765.000.

Σίγουρα ισχύει και σε αυτή την ποινική υπόθεση το τεκμήριο της αθωότητας όπως σε κάθε ποινική υπόθεση.  Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να προκαταλάβουμε τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα όμως προκύπτουν σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα από το γεγονός ότι ένας Δήμαρχος, που είναι υποψήφιος για επανεκλογή σε ένα νευραλγικό για την οικονομία Δήμο, παραπέμπεται στο κακουργιοδικείο για μια πολύ σοβαρή ποινική υπόθεση που αφορά υπεξαίρεση χρημάτων.

Πέραν της πολιτικής και ηθικής διάστασης αυτή της υπόθεσης, προκύπτουν και μια σειρά από σοβαρά λειτουργικά προβλήματα για τον Δήμο της Αγίας Νάπας.

Οφείλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, γιατί:

  1. Εκ των πραγμάτων, ο Δήμος της Αγίας Νάπας θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία εξονυχιστικού οικονομικού ελέγχου στα πλαίσια της ποινικής διερεύνησης αυτής της υπόθεσης.
  • Αυτό θα γίνει σε μία κρίσιμη για τον Δήμο περίοδο, όπου ο Δήμος θα διεκδικεί χρηματοδότηση και κονδύλια, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, μέσα στο πλαίσιο των νέων δομών της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
  • Ενόσω θα εκδικάζεται αυτή η υπόθεση και σε περίπτωση που ο νυν Δήμαρχος Αγίας Νάπας επανεκλεγεί, ο Δήμαρχος θα πρέπει να τεθεί σε αργία, επομένως ελλοχεύει ο κίνδυνος ο Δήμος Αγίας Νάπας να παραμείνει ακέφαλος σε μια κρίσιμη περίοδο όπου θα πρέπει να μπουν σε εφαρμογή οι νέες δομές του νέου Δήμου.
  • Σε περίπτωση που ο νυν Δήμαρχος θα καταδικαστεί μετά που θα έχει επανεκλεγεί, θα πρέπει να παυθεί και ο Δήμος θα πρέπει να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως ενόψει αυτών των εξελίξεων, ο Δήμος της Αγίας Νάπας οδηγείται σε περιπέτειες.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας οφείλει να δώσει στους δημότες πειστικές απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα και να μην τους παραπέμπει στους δικηγόρους του.

Ενδεχομένως να πρέπει να εξετάσει και το ενδεχόμενο να λάβει αποφάσεις για την υποψηφιότητα του, για το καλό του Δήμου.

Γραφείο Τύπου

14 Μαΐου 2024

ροή ειδήσεων