Ο Φορέας Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων θα συμβάλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Ανακοινώσεις |

Η μέθοδος των αναδιαρθρώσεων και εκποιήσεων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας.

Συνεχίζουμε να έχουμε το πιο ψηλό ποσοστό ιδιωτικού δανεισμού της Ευρώπης και το πιο ψηλό ποσοστό Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων στον κόσμο και αυτό δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με τις επικοινωνιακές διακηρύξεις της κυβέρνησης, ούτε με την υφιστάμενη μεθοδολογία, που πάσχει από απουσία δραστικών, θεσμικών μέτρων.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το Δημοκρατικό Κόμμα, εδώ και τρία χρόνια, όχι μόνο έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια, αλλά κατέθεσαν προτάσεις, συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες με απτά, θετικά αποτελέσματα.

Η δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, θα θεσμοθετήσει νέους τρόπους δραστικής αντιμετώπισης του ζητήματος, έτσι ώστε, από τη μια να μπορέσουν οι οφειλέτες να καταστούν αξιόχρεοι, να μη κινδυνεύουν περιουσίες και η κοινωνική συνοχή και από την άλλη να μπουν γερές και υγιείς βάσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αυτό έγινε σε περιπτώσεις άλλων χωρών και αυτό θα εφαρμόσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, όταν ο λαός τους εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση του τόπου.

 

Γραφείο Τύπου
26 Σεπτεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων