Ο κ. Αναστασιάδης ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής του
Ανακοινώσεις |

Σύγχυση και αμηχανία απέπνεε το χθεσινό διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη, με το οποίο κατόπιν εορτής ενημέρωσε το λαό, για την πρόταση του αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης ομολόγησε χθες ότι η διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε μέχρι σήμερα ήταν λανθασμένη και το μόνο που προκάλεσε ήταν:

  • Την αποθράσυνση της τουρκικής πλευράς και την απομάκρυνση της όποιας προοπτικής για επίτευξη συμφωνίας
  • Τον κίνδυνο να επιρριφθούν ευθύνες για την μη – πρόοδο στην Ελληνοκυπριακή πλευρά
  • Την άσκηση πιέσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία για αναστολή των ενεργειακών σχεδιασμών της.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αναστασιάδης ομολόγησε την αποτυχία της διάσκεψης της Γενεύης, η οποία ως μόνο αποτέλεσμα είχε τη σύγκληση και καθιέρωση της πενταμερούς διάσκεψης.

Η είδηση του διαγγέλματος ήταν η ομολογία Αναστασιάδη ότι η λεγόμενη πρόοδος δεν υπήρξε ποτέ, αφού η τουρκική πλευρά είτε επιμένει σε αδιάλλακτες θέσεις, είτε υπαναχωρεί από δήθεν συγκλίσεις, για τις οποίες οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ πανηγύριζαν.

Ο κ. Αναστασιάδης, στην προσπάθεια του να αποκρύψει το μέγεθος της αποτυχίας της πολιτικής του, αρνείται να παραδώσει στις πολιτικές δυνάμεις το τρίπτυχο που ο ίδιος ετοίμασε και στο οποίο υποτίθεται καταγράφονται οι λεγόμενες συγκλίσεις, οι διαφωνίες και τα θέματα που δήθεν υπάρχει ακτίνα συμφωνίας.

Δυστυχώς, χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι δεν έχει καμία στρατηγική αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης, για τη διαμόρφωση της οποίας ο ίδιος φέρει τεράστια ευθύνη.

Εξίσου λανθασμένη και προβληματική με την πολιτική του κ. Αναστασιάδη, είναι η πρόταση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, αφού ο κ. Άντρος Κυπριανού ουσιαστικά προτείνει να τα δεχτούμε όλα, για να δούμε πως θα αντιδράσει η Τουρκία.

Η αποτυχημένη πολιτική και στρατηγική εννέα ετών πρέπει να αλλάξει.

Απαιτείται η εφαρμογή νέας, διεκδικητικής πολιτικής, που το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προτείνει εδώ και καιρό και απαλλαγή από την αδιέξοδη πολιτική του κατευνασμού της Τουρκίας.

Γραφείο Τύπου

23 Μαΐου 2017

ροή ειδήσεων