Ο κ. Αναστασιάδης σκοπεύει να αφήσει το θέμα της Οικονομίας μετά τη λύση, στον αυτόματο πιλότο;
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Η προχειρότητα, οι βεβιασμένες αποφάσεις και η αποτυχημένη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Αναστασιάδης, ερήμην του λαού και της πολιτικής ηγεσίας, αποτυπώνονται στη δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, μετά την πρόσφατη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Πέρα από τις αρνητικές για την πλευρά μας διατάξεις αλλά και τις πολλές επικίνδυνες ασάφειες που περιέχονται στη δήλωση, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράψουμε ως πρόσθετη αρνητική εξέλιξη την απουσία από την θεματολογία, της πτυχής της Οικονομίας και του κόστους της λύσης.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης είχε δηλώσει στις 10 Μαΐου 2017 ότι η τουρκική πλευρά δεν είχε ανταποκριθεί στην προσπάθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αξιολόγηση της βιωσιμότητας του τραπεζικού συστήματος των κατεχομένων, ενώ και ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επιφυλάξεις για τα πολλά κενά που υπάρχουν στο εν λόγω θέμα.

Είναι δηλαδή από όλους παραδεκτό ότι στο θέμα της οικονομικής πτυχής και του κόστους της λύσης ο κυπριακός λαός βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι μακάρι να επιτευχθεί μια σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και ο κυπριακός λαός θα ανταπεξέλθει με την φιλοπατρία και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνουν.

Όμως, τι γίνεται στην περίπτωση που η οικονομική πτυχή προστίθεται στις παραμέτρους που θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητας μιας λύσης;

Ο κ. Αναστασιάδης σκοπεύει να αφήσει και αυτό το θέμα στον «αυτόματο πιλότο»;

Θα επιβληθούν οι τουρκικοί όροι και σε αυτή την πτυχή;

 

Γραφείο Τύπου
7 Ιουνίου 2017

ροή ειδήσεων