Ο κ. Στιούαρτ οφείλει να περιορίζεται στους όρους εντολής του και να σέβεται την Κυπριακή Δημοκρατία και την μεταναστευτική της πολιτική
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα συμφωνεί και επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ζήτημα των παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη που παραδέχθηκαν ότι ήρθαν από την Τουρκία μέσω διακινητών. Οι ενέργειες της ΚΔ λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς την εκκόλαψη μιας νέας οδού καθόδου παράτυπων μεταναστών.

Συμμεριζόμαστε τη δυσαρέσκεια που μετέφερε στον κ. Στιούαρτ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό και ταυτόχρονα εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ξεκάθαρη θέση του ότι το θέμα της μετανάστευσης δεν είναι στους όρους εντολής του κ. Στιούαρτ.

Ο επικεφαλής του ΟΥΝΦΙΚΥΠ οφείλει να σέβεται την μεταναστευτική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και ν’ αντιληφθεί ότι ζητήματα όπως αυτό που προέκυψε στη νεκρή ζώνη με τους παράτυπους μετανάστες, επιλύονται δια της συνεργασίας και όχι με προσπάθειες άσκησης πίεσης μέσω δημοσίων τοποθετήσεων.

Ούτε η ευαισθησία της ΚΔ σε ανθρωπιστικά ζητήματα μπορεί να αμφισβητείται, ούτε και η αποτελεσματικότητα της στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ήδη οι πολυεπίπεδες ενέργειες της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε μείωση των αφίξεων παράτυπων μεταναστών ενώ την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί οι επιστροφές.

Γραφείο Τύπου

4 Ιουλίου 2024

ροή ειδήσεων