Ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ώστε να παταχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των επιχειρήσεων που λειτουργούν στις ελεύθερες περιοχές
Επιτροπή Αγώνα Πρατηριούχων Επιτροπή Εμπορίου
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ώστε να παταχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των επιχειρήσεων που λειτουργούν στις ελεύθερες περιοχές

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, είχε σήμερα συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Πρατηριούχων οι οποίοι πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας της παράνομης αγοράς καυσίμων από τα Κατεχόμενα. Στη συνάντηση παρέστη και ο Βουλευτής Λευκωσίας του Κόμματος, Χρύσης Παντελίδης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η Επιτροπή Αγώνα ενημέρωσε για την έκταση του προβλήματος, την απώλεια εσόδων που υφίσταται το κράτος και τις ζημιές που υφίστανται οι πρατηριούχοι, αλλά και άλλες επιχειρήσεις στις ελεύθερες περιοχές, οι οποίες πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμός εξαιτίας της εν λόγω παρανομίας.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος επανέλαβε την στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των Πρατηριούχων και τόνισε τη σαφή και καθαρή θέση του Δημοκρατικού Κόμματος υπέρ της πιστής εφαρμογής του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, για όλες ανεξαιρέτως τις διακινήσεις προσώπων και αγαθών από τα οδοφράγματα. Επιπρόσθετα, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη εφαρμογής αυτού του Κανονισμού και την εξουσία διενέργειας όλων των απαραίτητων ελέγχων.

Τέλος, ο Βουλευτής του Κόμματος, Χρύσης Παντελίδης, τόνισε ότι τις θέσεις αυτές θα τις επαναλάβει και την ερχόμενη Τρίτη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στη διάρκεια της οποία θα συνεχιστεί η συζήτηση του όλου προβλήματος, με συμμετοχή των εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών.

Γραφείο Τύπου

24 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων