Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ, κ. ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ, ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΠΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ
Ανακοινώσεις |

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να εξηγήσει στο λαό, τι εννοεί ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του, Ιωάννης Κασουλίδης όταν δήλωνε χθες ότι:

«Η δική μας πλευρά είναι έτοιμη να δεχτεί ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, στο τέλος του οποίου η Κύπρος θα είναι ένα πλήρως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και νομίζω ότι σε αυτό μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να βρούμε μια συμβιβαστική λύση».

Είναι η πρώτη φορά, που Ελληνοκύπριος πολιτικός, δηλώνει έτοιμος να εκχωρήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη λύση του κυπριακού.

Είναι η πρώτη φορά, που πολιτειακός αξιωματούχος και μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί πως μετά τη λύση του κυπριακού, η Κύπρος ΔΕΝ θα είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.

Ελπίζουμε ο κ. Κασουλίδης να μην είναι ο προάγγελος αποκάλυψης κάποιας από τις λεγόμενες «συγκλίσεις», που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέκρυψε από το λαό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί εξηγήσεις τώρα.

Γραφείο Τύπου
26 Νοεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων