Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη, προκειμένου να καλύψει την ανεπαρκή πολιτική της Κυβέρνησης
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Κυριάκος Χατζηγιάννης, ελλείψει επιχειρημάτων, καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη, με στόχο να καλύψει από την μια την ανεπαρκή πολιτική που ακολουθείται από πλευράς της Κυβέρνησης και από την άλλη να παραπλανήσει τις εκατοντάδες των Εκπαιδευτικών ενόψει Προεδρικών Εκλογών.
Ο κ. Χατζηγιάννης αρνείται πεισματικά να θέσει προς συζήτηση την Πρόταση Νόμου που καταθέσαμε ως Δημοκρατικό Κόμμα, για κατοχύρωση του αορίστου χρόνου, σε εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν 30 μήνες υπηρεσίας.

Για αποκατάσταση της αλήθειας, ως Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρουμε τα εξής:

• Από τις 13 Οκτωβρίου που κατατέθηκε στην Ολομέλεια η εν λόγω πρόταση νόμου, ζητήσαμε, επιτακτικά και κατ’ επανάληψη, τόσο γραπτώς όσο και προφορικά, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας θέσει άμεσα προς συζήτησή το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς καμία ανταπόκριση.
• Στις 27 Οκτωβρίου, αποστείλαμε επιστολή στον κ. Χατζηγιάννη με την οποία ζητούσαμε όπως τεθεί άμεσα προς συζήτηση η Πρόταση και ληφθούν οριστικές αποφάσεις πριν από το κλείσιμο της Βουλής, καθότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, που επηρεάζει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς.
• Στις 8 Νοεμβρίου επιδώσαμε δια χειρός στον κ. Χατζηγιάννη, νέα επιστολή με την οποία ζητούσαμε και πάλι την άμεση συζήτηση του θέματος. Την επιστολή συνυπέγραψαν συνάδελφοι Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής, από όλα τα Κόμματα πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Δυστυχώς σε όλες των περιπτώσεων λάβαμε την αδιαφορία και την υποτίμηση του Προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος με πρόφαση το βεβαρημένο πρόγραμμα της Επιτροπής, αρνείται πεισματικά να θέσει την Πρόταση Νόμου προς συζήτηση.
Ακόμα και χθες κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ζητήσαμε από τον κ. Χατζηγιάννη να συζητήσουμε το θέμα των 30μηνων, χωρίς να λάβουμε οποιαδήποτε θετική απάντηση.
Την ίδια ώρα όμως, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, προωθεί με ιδιαίτερη ευκολία και χωρίς διαβούλευση με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, προτάσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κυβέρνησης, τις οποίες προφανώς και θέλουν να περάσουν χωρίς ιδιαίτερη μελέτη, ενόψει προεδρικών εκλογών.
Ο κ. Χατζηγιάννης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός , πρέπει επιτέλους να αφήσουν τις δικαιολογίες, τις προφάσεις και τις παραπλανητικές δηλώσεις και να πουν την αλήθεια στους πολίτες.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε, στο Κυβερνών Κόμμα και το Υπουργείο Παιδείας, με τις ανεπαρκείς πολιτικές τους, να μετατρέψουν ένα αμιγώς Κοινωνικοπολιτικό ζήτημα, σε Νομικό, αναμένοντας την επίλυση του στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εμείς επιδιώκουμε με την πρόταση μας, επίλυση του προβλήματος μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων για να άρουμε την αδικία και τη δυσμενή διάκριση που υφίσταται όλα αυτά τα χρόνια, μεγάλη μερίδα Εκπαιδευτικών.

 

Γραφείο Τύπου
16 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων