Οι λεκτικές προτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Άγκυρα, πρέπει να μετατραπούν σε συγκεκριμένα αντίμετρα, τα οποία θα καταστήσουν την τουρκική προκλητικότητα ασύμφορη για την Τουρκία.
Ανακοινώσεις |

Οι αναφορές στήριξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά την Σύνοδο της Βάρνας αποτελούν θετική εξέλιξη και αποδεικνύουν ότι υπάρχει προοπτική διαμόρφωσης περιβάλλοντος άσκησης πιέσεων στην Τουρκία, με ουσιαστικό στόχο την πρόκληση πραγματικού πολιτικού κόστους, έτσι ώστε η Άγκυρα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η διπλωματική προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί έτσι ώστε οι όποιες καταδίκες της Τουρκίας να μην περιοριστούν σε λεκτικές προτροπές αλλά με έμπρακτο τρόπο να αποτελούν ικανοποιητική άσκηση πίεσης προς την Άγκυρα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενώπιον της το ευρωπαϊκό πεδίο, στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει με πρωτοβουλίες και με συγκεκριμένα αντίμετρα, τα οποία θα καταστήσουν τη τουρκική προκλητικότητα και παρανομία, ασύμφορη για την Τουρκία.

Οι αποφάσεις των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας παρέχουν την ευχέρεια, να μετατρέψουμε τα λόγια σε πράξεις και τις πράξεις σε αποτέλεσμα.

Στόχος πρέπει να είναι η αποτροπή επανάληψης ή και έξαρσης των παρανομιών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Και γι’ αυτό απαιτείται σχεδιασμός και πολιτική βούληση από την κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη.

 

Γραφείο Τύπου

27 Μαρτίου 2018

ροή ειδήσεων