Ολόψυχη συμπαράσταση στον αγώνα των Αρμενίων για δικαίωση του ενάμιση εκατομμυρίου νεκρών αρμενίων της Γενοκτονίας, από τους νεότουρκους
23 Απρ 2019 Ανακοινώσεις

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων μίας από τις βδελυρότερες θηριωδίες που έζησε η ανθρωπότητα, της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.

Εκφράζουμε στο φίλο αρμενικό λαό, στην κυβέρνηση της Αρμενίας και ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μας αρμένιους της Κύπρου, την ολόψυχη στήριξη και συμπαράσταση μας, στον αγώνα που δίνουν για δικαίωση του ενάμιση εκατομμυρίου νεκρών αρμενίων.

Οι νεότουρκοι, εφαρμόζοντας την απάνθρωπη μέθοδο της εθνοκάθαρσης, θέλησαν να αφανίσουν το αρμενικό έθνος.

Σκότωσαν νέους, γέρους, γυναίκες και παιδιά, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοτώσουν τη θέληση των αρμενίων να συνεχίσουν να υπάρχουν, δεν μπόρεσαν να σκοτώσουν τη μνήμη.

Η άρνηση της Τουρκίας, ακόμα και σήμερα, να παραδεχτεί ότι προέβη σε Γενοκτονία, αποδεικνύει ότι οι ηγέτες αυτής της χώρας είναι αμετανόητοι και ότι εμμέσως δεν έχουν αποκηρύξει τη μέθοδο της εθνοκάθαρσης.

Αυτό το γεγονός θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλες τις πολιτισμένες χώρες, ο οποίες ευτυχώς, η μια μετά την άλλη αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ευχόμαστε, η ανθρωπότητα, να μη ζήσει ξανά τέτοιες κτηνωδίες.

Γραφείο Τύπου

23 Απριλίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media