Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη προς την κοινωνία και την οικονομία  – Ικανοποίηση για τις αποφάσεις του ΥΣ σε σχέση με τον ΦΠΑ και φορολογία καταθέσεων
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για τον ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και τη φορολογία καταθέσεων και εκφράζει την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση των σχετικών εισηγήσεων του.

Η απόφαση για επέκταση του σχεδίου μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα και η αύξηση του αριθμού των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και παρέχει άμεση στήριξη στα νοικοκυριά για την αντιμετώπιση της ακριβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.

Εξίσου σημαντική και προς όφελος της οικονομίας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας είναι και η απόφαση για μείωση της φορολογίας των καταθέσεων από 30% σε 17%.

Αυτό το μέτρο:

(α) θα οδηγήσει σε καλύτερη επίδοση των καταθέσεων

(β) παρέχει κίνητρο στις τράπεζες να αυξήσουν τα καταθετικά τους επιτόκια

(γ) έμμεσα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των δανειστικών επιτοκίων καθώς θα μειώνεται η ανάγκη των τραπεζών σε καταθετικές δαπάνες.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες των πολιτών και ενεργεί υπεύθυνα και αποφασιστικά στηριζοντας την κοινωνία και την οικονομία.

Γραφείο Τύπου

13 Σεπτεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων