Π. Λεωνίδου: Αδιαπραγμάτευτος στόχος η πάταξη της διαφθοράς και η δημιουργία συνθηκών αντικειμενικότητας και αμεροληψίας
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Αδιαπραγμάτευτος στόχος η πάταξη της διαφθοράς και η δημιουργία συνθηκών αντικειμενικότητας και αμεροληψίας

Στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχεδίου για σύσταση Αρχής κατά της Διαφθοράς, το Δημοκρατικό Κόμμα, συνέβαλε εποικοδομητικά, με αρκετές προτάσεις και εισηγήσεις.

Το νομοθέτημα αυτό θα πρέπει να έχει ως στόχο του, την ουσιαστική συμβολή στην ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών για διερεύνηση και πάταξη της διαφθοράς, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, έχει προκαλέσει μεγάλη δυσπιστία από τους πολίτες προς το πολιτικό σύστημα, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά την δημοκρατική λειτουργία του κράτους και παρεμποδίζοντας παράλληλα την οικονομική ανάπτυξη

Δική μας έγνοια, είναι η δημιουργία τέτοιου θεσμού, ο οποίος θα διασφαλίζει την αμεροληψία, την αντικειμενικότητα και την αποδοχή του από την κοινωνία. Αυτά θα επιτευχθούν με την θεσμοθέτηση τέτοιων διαδικασιών για τον διορισμό Επιτρόπου και Μελών της Αρχής κατά της Διαφθοράς .

Για αυτό το λόγο καταθέσαμε σήμερα πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 54 του Συντάγματος, η οποία προνοεί ότι ο διορισμός των Επιτρόπων και των μελών των Επιτροπών, θα γίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, με την σύμπραξη της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως θα ορίζει ο νόμος.

Παράλληλα, είναι η άποψή μας ότι με την Συνταγματική αυτή τροποποίηση, θα λυθεί κατά ενιαίο τρόπο το θέμα του διορισμού των Επιτρόπων και των Μελών των Επιτροπών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δεν αναφέρονται στο Σύνταγμα.

Γραφείο Τύπου

12 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων