Π. Λεωνίδου – Χρ. Παντελίδης: Στηρίζουμε το έργο του υποθαλάσσιου καλωδίου EuroAsia Interconnector και τους σχετικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης
Ανακοινώσεις |

Δήλωση των Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πανίκου Λεωνίδου και Χρύση Παντελίδη

Άρχισε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού η συζήτηση για το έργο του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ EuroAsia Interconnector.

Η Επιτροπή ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Έργου από το Φορέα Υλοποίησης και άκουσε τις σχετικές απόψεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Υπουργού Οικονομικών και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ). Η υποβολή ερωτήσεων και η περαιτέρω συζήτηση θα γίνουν σε επόμενη συνεδρίαση.

Σε κάθε περίπτωση, το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει το έργο καθώς αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία που έχει η άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου και η ηλεκτρική διασύνδεσή της με την Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς και τη μεγάλη γεωστρατηγική αξία μιας τέτοιας υποδομής στην ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο το νησί μας.

Επιπρόσθετα, εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για την απόφαση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για ενδελεχή εξέταση της οικονομικής βιωσιμότητας Έργου, με προοπτική τη συμμετοχή και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο Έργο, υπό την προϋπόθεση να κριθεί βιώσιμο και με όποιο τρόπο κριθεί πιο δόκιμος και πιο αποτελεσματικός.

Γραφείο Τύπου

29 Αυγούστου 2023

ροή ειδήσεων