Π. Λεωνίδου – Χρ. Σαββίδης: Χαιρετίζουμε την πρόθεση από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας, για δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Ανακοινώσεις |

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Συνεχίστηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας η συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζουμε την ξεκάθαρη πρόθεση από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας, όπως εκφράστηκε από τον Υπουργό Υγείας,  για άμεση  προώθηση δημιουργίας του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου με τη συμπερίληψη και του σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό για το 2024. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και εξετάζει ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να καταλήξει στην προώθηση ενός αποτελεσματικού μοντέλου του Ε.Ι.Κ, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου μοντέλου, το οποίο θα μπορεί επιτελέσει τους όρους εντολής του και να υλοποιήσει τους στόχους του για αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων καρκίνων που μαστίζουν την κοινωνία των πολιτών.

Γραφείο Τύπου

04 Ιουλίου 2023

ροή ειδήσεων