Π. Λεωνίδου: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε ικανοποιητικό βαθμό, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος Πανίκου Λεωνίδου

Συνεχίστηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, η συζήτηση για την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ως Κύπρος δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε ικανοποιητικό βαθμό, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής. Ένα τεράστιο θέμα το οποίο αποτελεί, το σημαντικότερο ενδεχομένως πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε ως κράτος, είναι αυτό των ασυνόδευτων ανηλίκων .

Συγχρόνως δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις τεράστιες αυξητικές ροές μεταναστών, που διοχετεύονται στην Κύπρο, ιδιαίτερα μέσω της πράσινης γραμμής, αλλά και τις δυσκολίες που έχει ενώπιον του το κράτος, για να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα.

Δυστυχώς διαπιστώνονται, σύμφωνα και με την σχετική έκθεση της Επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, σοβαρές ελλείψεις στην μεταχείριση που έπρεπε να λαμβάνουν κυρίως τα παιδιά, αλλά και σε επίπεδο υλικών υποδομής. Παρουσιάζεται επίσης παραβίαση στο δικαίωμα της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας των παιδιών αφού δεν παρέχεται κανένα πρόγραμμα εκπαίδευσης .

Ως πολιτεία, οφείλουμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλα τα άτομα που βρίσκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, διασφαλίζοντας όμως την ίδια ώρα τα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μας.

Γραφείο Τύπου

14 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων