Π. Λεωνίδου: Δίνουμε ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την πρόταση για παράταση καταβολής του ετήσιου τέλους εταιρειών
Ανακοινώσεις |

Γραπτή Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος  Πανίκου Λεωνίδου

Δίνουμε ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την πρόταση μας για παράταση στην προθεσμία καταβολής του ετήσιου τέλους εταιρειών

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε συνεπεία της οικονομικής κρίσης, της ακρίβειας, καθώς και της παρατεταμένης αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Στο πλαίσιο αυτό και στην προσπάθεια ανακούφισης των εταιρειών από τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν, αποφασίσαμε ως Δημοκρατικό Κόμμα να καταθέσουμε πρόταση Νόμου για παράταση στην προθεσμία καταβολής του ετήσιου τέλους εταιρειών για περίοδο έξι μηνών (μέχρι 31 Δεκεμβρίου), έτσι ώστε να μην επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν το  έχουν καταβάλει.

Μια πρόταση η οποία συζητήθηκε με την μορφή του κατεπείγοντος, αφού η εν λόγω προθεσμία έληγε χθες και υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ως αποτέλεσμα των έκτακτων συνθηκών που διανύουμε, κρίνουμε αναγκαίο ως νομοθέτες, όπου αυτό είναι εφικτό να προτείνουμε μέτρα απάμβλυνσης των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.  

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει πολλές φορές τονίσει την θέση ότι το τέλος αυτό πρέπει να καταργηθεί, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση σχετικής πρότασης Νόμου που έχουμε καταθέσει.

Γραφείο Τύπου

01 Ιουλίου 2022

ροή ειδήσεων